Recepty a dobré rady
Komentáře
Přehled komentářů
Na 6 rajčat potřebujete: 6 velkých rajčat, 2 lžíce oleje + trochu na vymazání pekáčku, 1 malou cibuli, 1 půlcentimetrový plátek šunky vcelku (asi 10 dkg), 3 vejce, velkou hromádku petrželky, 100 g strouhaného eidamu, sůl a pepř.
Postup: „Rajčatům odkrojte horní čtvrtinu a vnitřek vydlabejte do mističky. Na pánvi rozpalte olej, hoďte na něj na kostičky pokrájenou cibuli a stejně nakrájenou šunku. Až cibule zesklovatí, přidejte vydlabaný vnitřek rajčat a nechte odpařit vodu. Následně přidejte vejce, 2/3 sýra a hromadu sekané petrželky. Posolte a dle chuti připepřete.
Touto směsí naplňte rajčata až po okraj a klaďte je do vymazaného pekáčku. Ten pak vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte asi 8 minut. Potom rajčata posypejte zbytkem sýra smíchaným ještě s trochou petrželky a vložte ještě asi na 2 minuty do trouby, aby se sýr rozpustil. Rajčata podávejte ještě horká s chlebem. Je to moje fakt moc oblíbená snídaně! :-)“
Rohlíková pizza
(adriána matas, 14. 8. 2011 10:17)
Potřebujete: 10 čerstvých nebo tvrdých rohlíků (nebo veky či housek), 50 ml mléka, 15 dkg salámu (výběrové šunky), 20 dkg tvrdého sýra (např. 45% eidam), kečup, sůl a koření na pizzu.
Postup: Rohlíky nakrájejte na tenčí plátky (asi jako na jednohubky) a zlehka je pokropte trochou mléka. Naskládejte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a nechte při 180 stupních v troubě 5 minut zezlátnout. Pekáček vyndejte, na rohlíky naneste vrstvu kečupu (nebo rajčatového protlaku), salám, a nakonec i vydatnou porci sýru (ať už plátkového nebo nahrubo strouhaného). Vraťte do trouby na dalších 15 minut, a pak podávejte.
Banán v česnekovém obalu
(Amilo, 8. 8. 2011 18:20)
Přísady:
Banán, česnek, vejce, hladká mouka, mléko, olej, mletý koriandr, bílý pepř, sůl.
Postup:
Z mléka, vajec, hladké mouky, prolisovaného česneku a koření připravíme husté těstíčko a necháme chvíli odležet. Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Obalíme v připraveném těstíčku a na oleji vysmažujeme dozlatova. Podáváme teplé.
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
(Adriána Matasová, 20. 7. 2011 19:14)
barevné těstoviny,kuřecí stehenní řízky,bretaňskou zeleninovou směs(mrkev,květák,brokolice),cibule,olej,vegeta,bílý jogurt,kremžská hořčice
osmahneme cibuli,přidáme maso nakrájené na nudličky,osmahneme,přidáme zeleninu.když je vše měkké,necháme vychladnout.Pak přimícháme jogurt a hořčici.Dobrou chuť přeje Adri.
Bramborová harmonika
(Hanny40, 20. 7. 2011 18:55)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Větší brambory, klobása, slanina, cibule, česnek, sůl, koření podle chuti - gyros, grilovací, oregáno...
Očistíme si brambory, pokud mají pěknou slupku, tak ji můžeme nechat a brambory řádně umyjeme...Nakrájíme si slaninu, klobásu, cibuli, česnek... ono je vlastně na každém, co si do nich navkladá, lze zkusit i jinou kombinaci...Brambory nakrájíme příčně asi tak ve vzdálenosti půl centimetru od sebe, ne úplně dospodu, aby se brambor nerozpadl.Připravíme si tak všechny brambory, které naskládáme do pekáčku, osolíme, okořeníme a po trošce polejeme každý brambor olejem.. Zakryjeme alobalem a dáme péct asi tak na 200 stupňů, 45 minut.. záleží na tom, jaký druh brambor máme a jak jsou velké.Těsně před koncem pečením nasypeme navrch strouhaný sýr a chvíli necháme zapéct. Jako přílohu podáváme kyselé zelí.
Plněná rajčata
(adriána matas, 14. 8. 2011 10:28)